ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μπορώ να βρω όλες τις κατηγορίες των προϊόντων, όπως σε ένα φυσικό κατάστημα;

Το aytothelo.gr διαθέτει όλη την γκάμα προϊόντων που βρίσκονται εντός ενός μεγάλου Σούπερ Μάρκετ. Μέσα από την δημιουργία του Online Πολυκαταστήματος ευελπιστούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σας οπουδήποτε και να είστε , μέσα από μια μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη γκάμα προϊόντων σε τρόφιμα, είδη καθαριότητας, προσωπικής φροντίδας, ηλεκτρικές συσκευές, λευκά είδη, εξοπλισμό σπιτιού κ. α. και ταυτόχρονα να διατηρούμε την υψηλότερη ποιότητα προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και αποκλειστικές προσφορές.

Μπορώ να κάνω εξαργύρωση Δωροεπιταγής ή Κουπονιού Έκπτωσης και να αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό της παραγγελία μου;

Φυσικά, εφόσον έχετε ολοκλήρωσή την παραγγελία σας , στο πεδίο εκπτωτικό κουπόνι συμπληρώστε τον αριθμό του κουπονιού και αυτό θα αφαιρεθεί το ποσό από την συνολική αξία της παραγγελία σας.

Μπορώ να υποβάλλω παραγγελία χωρίς δημιουργία λογαριασμού;

Μπορείτε να ψωνίσετε χωρίς δημιουργία λογαριασμού.
Όταν φτάσετε στην ολοκλήρωση της παραγγελίας σας θα σας ζητηθούν τα στοιχειά αποστολής καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξετε να γίνει η παραλαβή.   Θα ενημερωθείτε με email για την καταχώρηση και την ολοκλήρωση της παραγγελίας.
Όμως με τον τρόπο αυτό δεν θα μπορείτε να βλέπετε όποια στιγμή θέλετε την εξέλιξη της παραγγελίας σας, να βρείτε προηγούμενες παραγγελίες , να περάσουν οι πόντοι στην κάρτα σας και να έχετε τα ίδια προνόμια με τα εγγεγραμμένα μέλη.

Μπορώ να επιλέξω ημέρα, ώρα και τόπο παραλαβής;

Φυσικά πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας στο Πεδίο Σημειώσεις παραγγελίας (προαιρετικό) μπορείτε να αναγράψετε την ημέρα και το 2ωρο που σας εξυπηρετεί για να παραλάβετε την παραγγελία σας καθώς και οποιαδήποτε παρατήρηση θέλετε. Ο οδηγός θα επικοινωνήσει μαζί λίγο πριν την παράδοση για επιβεβαίωση της ώρας.

Μπορώ να αλλάξω την ημέρα, ώρα ή διεύθυνση της παράδοσης;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μία μέρα πριν την παράδοση στα τηλέφωνα 2810201800 (Για Κρήτη) & 2122132914 (Υπόλοιπη Ελλάδα) ώστε να γίνει οποιαδήποτε τροποποίηση στην παραγγελία σας.

Μπορώ να παραλάβω αυθημερόν την παραγγελία μου;

Η παραγγελία σας μπορεί να παραδοθεί αυθημερόν όταν:
• Δευτέρα –Παρασκευή αν έχει πραγματοποιηθεί έως τις 14:00 μπορεί να έρθει σπίτι σας μετά τις 17:00 και έως τις 22:00
• Δευτέρα –Σάββατο αν έχει πραγματοποιηθεί έως τις 14:00 και έχετε επιλέξει παραλαβή από το κατάστημα μπορείτε να την παραλάβετε μετά τις 17:00 και έως τις 23:00 από την διεύθυνση: Μ. Παρλαμά 16

Μπορώ να επικοινωνήσω με το aytothelo.gr;

Μπορείτε να επικοινωνείτε είτε τηλεφωνικά 2810201800 (Για Κρήτη) & 2122132914 (Υπόλοιπη Ελλάδα) είτε στο email:info@aytothelo.gr

Μπορώ να δω τις προσφορές & τα φυλλάδια σας;

Στην ενότητα Φυλλάδια & Προσφορές μπορείτε αν πάσα στιγμή να βρείτε τις προσφορές. Για να μην χάνετε καμία προσφοράεγγραφείτε στο newsletter έτσι θαλαμβάνετε τις προσφορές μας πρώτοι.

Μπορώ να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάποιο προϊόν από την παραγγελία που έχω υποβάλλει. Τι κάνω;

Φυσικά πάντα θα είναι διαθέσιμος ένας εκπρόσωπος μας για να σας εξυπηρετήσει, οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να γίνει μια μέρα πριν την παραλαβή της παραγγελία σας εφόσον έρθετε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μία μέρα πριν την παράδοση στα τηλέφωνα 2810201800 (Για Κρήτη) & 2122132914 (Υπόλοιπη Ελλάδα).

Μπορώ να πληρώσω με μετρητά όταν παραλάβω τα ψώνια μου;

Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας επιλέγετε την επιλογή Με Αντικαταβολή και μπορείτε να πληρώσετε κατά την παράδοση με μετρητά στον οδηγό μας , ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω μηχανήματος POS ή στο ταμείο αν έχετε επιλέξει παραλαβή από το κατάστημα.

Πώς μπορώ να αλλάξω τα προσωπικά στοιχεία του λογαριασμού μου, όπως όνομα, email, τηλέφωνο κλπ;

Από την διαχείριση λογαριασμού μπορείτε να μεταβάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Γιατί δε υπάρχει σε διαθεσιμότητα το προϊόν που ψάχνω;

Υπάρχουν πολύ λόγοι που ένα προϊόν δεν υπάρχει.Συνήθως δεν το βρίσκετε επειδή οι προμηθευτές το αποσύρουν και το αντικαθιστούμε με νέο.

Βρήκα ένα σπασμένο ή ελαττωματικό προϊόν. Τι κάνω;

Εντός24ωρών στα τηλέφωνα 2810201800 (Για Κρήτη) & 2122132914 (Υπόλοιπη Ελλάδα), ένας εκπρόσωπο μας, θα σας καθοδηγήσειγια την διαδικασία παραλαβής του ελαττωματικού προϊόντος.
ΔΕΝ ΓΊΝΟΝΤΑΙ Επιστροφές σε τρόφιμα, ποτά και προϊόντα που προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Σε περίπτωση αλλοίωσης ή ελαττωματικής συσκευασίας η επιστροφή γίνεται μόνο κατά την στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας.

Ποιες ημέρες και ώρες λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα εκπρόσωπο μας Δευτέρα – Παρασκευή από τις 11:00-17:00 .

Πώς μπορώ να εκφράσω κάποιο παράπονο που έχω για την εταιρία σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2810201800 (Για Κρήτη) & 2122132914 (Υπόλοιπη Ελλάδα) Δευτέρα – Παρασκευή από τις 11:00-17:00 ή να στείλετε email:info@aytothelo.gr,μπορείτε να αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσατε, θα μας βοηθήσει στο να γινόμαστε καλύτεροι!!!

Μπορώ να τροποποιήσω ή να ακυρώσω την παραγγελία μου που πραγματοποιήθηκε με online πληρωμή;

Εφόσον έχετε επιλέξει online πληρωμή δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να ακυρωθεί η παραγγελία σας online.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2810201800 (Για Κρήτη) & 2122132914 (Υπόλοιπη Ελλάδα) Δευτέρα – Παρασκευή από τις 11:00-17:00 ή να στείλετε email:info@aytothelo.gr .

Tι είναι η κάρτα μέλους και τι μου προσφέρει;

Η κάρτα που σας προσφέρει πόντους για τις αγορές σας στα καταστήματά μας!
Κάθε φορά που συγκεντρώνετε 500 Πόντους, κερδίζετε 1 επιταγή έκπτωσης των 5€ για τις επόμενες αγορές σας, τουςοποίους μπορείτε να τους εξαργυρώσετε είτε στο ηλεκτρονικό είτε στο φυσικό κατάστημα.

Μπορώ να αγοράσω παγωτά μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα;

Για την πόλη τουΗρακλείου δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας παγωτών.